FÖRSAMLINGSNYTT & UNDERVIISNING

Under vecka 41 samlades samtliga församlingar till gemensam förbön i en veckas tid, dygnet runt i en slags ”stafettbön” i samarr. med Sverige 365 ett år av bön.I Vänersborgs pingstkyrka fanns då även ett speciellt bönerum som bl.a. appilerade till tabernaklet i GT med färg och form.

Den Jesus som vi alla tjänar förde oss samman och under sista söndagens förbön upplevde många olika slags genombrott! I församlingens invandrargrupp samlas hela tiden nya sökare och tar del av undervisning i kristen tro och liv. Nu senast lite djupare studie kring Jesu person lära och liv.

Fr. Kol.1:13-20 Förmedlar Aposteln Paulus en utmärkt och kraftfull sammanfattning kring Jesu person och tjänst.

Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har fått förlåtelse för våra synder. Han är den osynlige Gudens avbild förstfödd före allt skapat.Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allting, och allt består genom honom. Han är huvudet för sin kropp, församlingen. Han är begynnelsen, den förstfödde från de döda, för att han i allt skulle vara den främste. Ty Gud beslöt att låta hela fullheten bo i honom och genom honom försona allt med sig, sedan han skapat frid i kraft av blodet på hans kors – frid genom honom både på jorden och i himelen.

När vi tar till oss innehållet i denna utmärkta beskrivning av storheten hos Jesus så börjar vi sakta förstå vilken fantastiskt underbar person som Jesus är! Det är en ynnest att tillsamman med våra utrikesfödda vänner få hjälpas åt att få ett rättvis gudsbild som är i full samklang med Guds ord./.S.A.

Om fangelsemissionen

SFM arbetar för att det ska bli minskad kriminalitet i samhället. Svenska Fängelse Missionen är en organisation som jobbar med brottsförebyggande arbete dels genom att stödja kontaktpersoner som på olika sätt jobbar med fångar men också direkt genom att presentera Jesus som en väg att finna förlåtelse, frid och försoning!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s